Lukte het je als HR-manager weer niet om IT’ers te vinden met de juiste expertise? Stop dan met zoeken! Huh? Ja, stop met zoeken. Focus je energie liever op de IT’ers die je al in huis hebt. De toekomstbestendigheid van je IT – en daarmee van je organisatie – is te belangrijk om over te laten aan toeval. Lees hier hoe je het heft in eigen hand neemt en de juiste IT-expertise in je bedrijf creëert.  

Bestaand personeel opleiden

Of je nu IT als dienstverlening aanbiedt óf een interne IT-afdeling hebt die de bedrijfssystemen onderhoudt: je raakt achter op je concurrentie als je expertise mist. In ‘t geval van IT-dienstverlening kun je simpelweg niet meer voorzien in de klantbehoefte. En mis je expertise op je eigen IT-afdeling? 

Dan veroudert je IT-landschap, wordt het kwetsbaar voor cyberaanvallen en werkt het zelfs je business tegen. Met zulke serieuze gevolgen in het vooruitzicht, kun je het toch niet laten afhangen van die ene, ideale sollicitant? Nee, deze gevolgen voorkom je door je huidige personeel nú verder op te leiden. Zo haal je de juiste expertise zélf in huis.  

De IT-skills van de toekomst

Natuurlijk wisselt het per bedrijf welke IT-specialisaties nodig zijn. Toch durven we te zeggen dat er expertises zijn, waar je de komende jaren volop op moet inzetten. Volgens McKinsey veranderen AI en automatisering de werkvloer de komende jaren voorgoed. De vraag naar mensen die met deze technieken kunnen werken – zowel op een geavanceerd als op een basisniveau – neemt daardoor nóg verder toe. Daarom adviseren we je om nu al mensen te trainen in automatisering (bijv. met een Power Platform-traineeship) en AI (bijv. met een Azure AI Engineer-traineeship). 

Het belang van data

Door automatisering en AI neemt de hoeveelheid data in je organisatie ook steeds verder toe, dus IT’ers die data effectief kunnen opslaan, verwerken en ontsluiten zijn van onschatbare waarde. Zij maken namelijk big data toegankelijk voor de businesskant van je organisatie. Zorg dus dat je deze mensen ook in huis hebt. Dit doe je bijvoorbeeld met een Azure Data Engineer-traineeship.  

Traineeships boeken

Om die expertises in huis te halen, hoef je dus niet langer je vacatures te pushen op Indeed. Je meldt je huidige IT’ers – of jonge IT’ers met potentie – simpelweg aan voor een traineeship. In zes tot twaalf weken stoom je hen dan klaar tot de professional die jij het hardst nodig hebt. Bij ons kun je terecht voor opleidingen tot Azure AI, Data, Cloud en Security Engineer en Power Platform Consultant en Developer. Deze traineeships zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren IT’ers. Ontdek hier wat alle opleidingen exact inhouden. 

Maatwerk voor jouw organisatie

Elke organisatie heeft zo z’n eigen wensen en behoeftes als het aankomt op IT. Daarom werken wij niet met standaard traineeships, maar met maatwerk. Wil jij iemand opleiden? Dan brengen we allereerst jouw doelstellingen en wensen in kaart, bespreken we de uitdagingen binnen jouw bedrijf en maken we op basis daarvan een passend programma. Dan start het programma, waarbij we regelmatig contact met jou hebben over de voortgang, resultaten en ontwikkelpunten van de kandidaat. Bij succesvolle afronding, behaalt deze persoon een officieel certificaat.  

Opleidingsbudget 2023 opmaken

Heb jij als doel om volgend jaar wél alle juiste IT-expertises in huis te hebben? En heb je nog openstaand opleidingsbudget van 2023? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt je goede voornemens nú nog in werking zetten. Bij ons boek je namelijk dit jaar een traineeship, die pas volgend jaar start. Zo gooi je geen geld weg en hoeven jouw mensen ook niet halsoverkop nog een traineeship te starten. Hier lees je meer over de mogelijkheden.  

Advies over traineeships? Neem contact op

Natuurlijk adviseren wij je ook graag bij de opleidingsbudget-plannen van 2024. Doordat wij al ruim tien jaar actief zijn in dit vakgebied, weten wij goed welke expertises het beste aansluiten bij de behoeftes en uitdagingen van je organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!